Skip to main content

SEO Objective Interview Questions..



Q1) Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword – “six sigma”?
a. Yahoo Search Term Suggestion Tool
b. Alexa
c. Google Traffic Estimator
d. Google Trends
e. WordTracker
Answer: Google Trends
Q2)What does the 301 server response code signify?
a. Not Modified
b. Moved Permanently
c. syntax error in the request
d. Payment is required
e. The request must be authorized before it can take place
Answer: Moved Permanently
Q3)What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?
a. Waves
b. Flux
c. Shuffling
d. Swaying
Answer: Flux
Q4)10 people do a web search. In response, they see links to a variety of web pages. Three of the 10 people choose one particular link. That link then has a __________ clickthrough rate.
a. less than 30%
b. 30 percent
c. more than 30%
Answer: 30 Percent
Q5)Which of the following factors have an impact on the Google PageRank?
a. The total number of inbound links to a page of a web site
b. The subject matter of the site providing the inbound link to a page of a web site
c. The text used to describe the inbound link to a page of a web site
d. The number of outbound links on the page that contains the inbound link to a page of a web site
Answer: The total number of inbound links to a page of a web site
Q6)Are RSS/Atom feeds returned in Google’s search results?
a. Yes
b. No
Answer: No
Q7) What is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?
a. Red hat techniques
b. Silver hat techniques
c. Grey hat techniques
d. Shady hat techniques
Answer: Grey hat techniques
Q8)What do you mean by keyword proximity?
Answer: Keyword proximity measures the closeness between two keywords. In general, the closer the keywords are, the better.
Q9) What does the 302 server response code signify?
a. It signifies conflict, too many people wanted the same file at the same time
b. The page has been permanently removed
c. The method you are using to access the file is not allowed
d. The page has temporarily moved
e. What you requested is just too big to process
Answer: The page has temporarily moved
Q10) Which of the following statements about FFA pages are true?
a. They are greatly beneficial to SEO
b. They are also called link farms
c. They are paid listings
d. They contain numerous inbound links
Answer: They are also called link farms
Q11) What is the name of the search engine technology due to which a query for the word ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or act?
a. Spreading
b. Dilating
c. RSD (real-time synonym detection)
d. Stemming
e. Branching
Answer: Stemming
Q12) Which of the following statements are correct with regard to using javascript within the web pages?
a. It uses up the valuable space within the webpage, which should be used for placing meaningful text for the search engines
b. Search engines cannot read Javascript
c. It is a good idea to shift the Javascript into a separate file
d. Most of the search engines are unable to read links within Javascript code
Answer: Search engines cannot read Javascript
Q13) Which of the following options are correct regarding the Keyword Effectiveness Index (KEI) of a particular keyword?
a. It is directly proportional to the popularity of the keyword
b. It is inversely proportional to the competiton for the keyword
c. It is directly proportional to the chances of the keyword ranking on the first page of the Google search results
Answer: It is directly comparable to the popularity of the keyword
Q14) Which of the following search engines offers a popular list of the top 50 most searched keywords?
a. Google
b. Yahoo
c. AOL
d. Lycos
Answer: Lycos
Q15) Does Google give priority to themed in-bound links.
a. True
b. False
Answer: True

Popular posts from this blog